"Discover Cooking, Discuss Life."

Go Back   Discuss Cooking - Cooking Forums > The Back Porch > Off Topic Discussions
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-28-2013, 09:54 AM   #1
Master Chef
 
luckytrim's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: southeastern pa.
Posts: 7,347
Turkey Day Special

Turkey Day Special

1. According to tradition, when was the first American Thanksgiving celebration?
A. 1492
B. 1567
C. 1621
D. 1777
2. Where was the turkey first domesticated?
A. Canada
B. Mexico and Central America
C. New Zealand
D. India
3. What is a female turkey called?
4. What is a male turkey called?
5. What great American statesman lobbied to make the turkey the national symbol?
6. What sound does a female turkey make?
A. gobble
B. click
C. chirp
D. peep
7. What sound does a male turkey make?
A. gobble
B. click
C. chirp
D. peep
8. About how many feathers does a mature turkey have?
A. 1,500
B. 2,000
C. 3,500
D. 5,000
9. Which state produces the most turkeys annually?
A. Kansas
B. Ohio
C. Arkansas
D. North Carolina
10. How fast can wild turkeys run?
A. 5 mph
B. 15 mph
C. 25 mph
D. 45 mph
11. Which of the following companies ranks first in turkey processing?
A. Jennie-O/The Turkey Store
B. Cargill
C. Butterball Turkey Co. (ConAgra)
D. Perdue
12. What Native American tribe celebrated the first Thanksgiving with the colonists?
A. the Maliseet tribe
B. the Penobscot tribe
C. the Micmac tribe
D. the Wampanoag tribe
13. Can wild turkeys fly? If so, how fast?
A. No
B. Yes, up to 25 mph
C. Yes, up to 40 mph
D. Yes, up to 55 mph
14. Approximately what percentage of American homes eats turkey on Thanksgiving?
A. 49%
B. 67%
C. 90%
D. 82%
15. Approximately what percentage of American homes eats turkey on Christmas?
A. 34%
B. 50%
C. 67%
D. 89%
16. What is the name of the flap of skin that hangs over a turkey's beak?
A. swag
B. wattle
C. garble
D. snoot
17. Which U.S. president specified that Thanksgiving would fall on the fourth Thursday
of November?
A. Abraham Lincoln
B. Martin Van Buren
C. Andrew Jackson
D. William H. Taft
18. Which president attempted to move the Thanksgiving holiday to the next to last
Thursday in November to create a longer Christmas shopping season?
A. Franklin D. Roosevelt
B. Dwight D. Eisenhower
C. Harry S. Truman
D. Gerald R. Ford
19. Which country consumes the most turkey per year per capita?
A. The United States
B. Israel
C. Spain
D. The United Kingdom
20. What is the fastest way to defrost a turkey?
A. with a hair dryer
B. in the refrigerator
C. in cold water
D. in the microwave oven
.
.
.
.
1. C
2. B
3. a hen
4. a tom
5. Benjamin Franklin
6. B
7. A
8. C
9. C
10. C
11. A
12. D
13. D
14. C
15. B
16. D
17. A
18. A
19. B
20. C

__________________

__________________
Walk with the person who's searching for truth........ run from the person who says they've found it !
luckytrim is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 04:06 PM   #2
Ogress Supreme
 
PrincessFiona60's Avatar
Site Administrator
 
Join Date: Jul 2009
Location: Wyoming
Posts: 36,289
Correct in red.

1. C
2. B
3. a hen
4. a tom
5. Benjamin Franklin

6. B
7. A
8. C
9. C
10. C
11. A
12. D
13. D
14. C
15. B
16. D
17. A

18. A
19. B
20. C
__________________
PrincessFiona60 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
turkey

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Discuss Cooking on Facebook

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.