"Discover Cooking, Discuss Life."

Go Back   Discuss Cooking - Cooking Forums > General Cooking Information > Cookware and Accessories > Appliances
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2011, 12:28 PM   #1
Master Chef
 
CharlieD's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: USA,Minnesota
Posts: 9,491
What’s with the lid?

Have you notice that all food processors on Food TV have different lids than the ones sold in the store. The ones sold in the store have this ridicules safety driven top with million ways to prevent idiots from sticking their fingers inside to be chopped off. The ones you see on TV have just a simple lid, one click, boom done, none of that nonsense. Do they get them specially? Can we get them?

__________________
You are what you eat.
CharlieD is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 01:28 PM   #2
Certified Pretend Chef
 
Andy M.'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Massachusetts
Posts: 46,676
My Cuisinart came with two lids. There is the complex lid with a feed tube and pusher and there is the simple lid with no feed tube.
__________________
"If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe." -Carl Sagan
Andy M. is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 02:32 PM   #3
Head Chef
 
joesfolk's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,737
My Cuisinart only came with the complicated lid:(
joesfolk is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 02:38 PM   #4
Master Chef
 
FrankZ's Avatar
Site Administrator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Chesapeake Bay
Posts: 9,754
My KA has a food pusher lid with interlock but it really is about as easy a lid to put on and take off it doesn't bother me at all.
__________________
"First you start with a pound of bologna..."
-My Grandmother on how to make ham salad.
FrankZ is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 02:43 PM   #5
Chef Extraordinaire
 
pacanis's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: NW PA
Posts: 18,751
Two lids with my Cuisinart, also. That feeder tube lid is a mastery of engineering...
__________________
Give us this day our daily bacon.
pacanis is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:05 PM   #6
Master Chef
 
CharlieD's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: USA,Minnesota
Posts: 9,491
It sure is, but you only need it when you great something. When it is simple chopping with the plane old blade, all you need is to cover the main container. And Andy you are right it is not that big of a deal to use it, but still, I'd rather have what the profeccionals have.
__________________
You are what you eat.
CharlieD is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:20 PM   #7
Chef Extraordinaire
 
pacanis's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: NW PA
Posts: 18,751
Yeah, that thing is such a pain in the butt that unless I am grating a lot of cheese or shredding a lot of cabbage I never use it. It's even tough to take apart for cleaning.
__________________
Give us this day our daily bacon.
pacanis is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 08:59 PM   #8
Chef Extraordinaire
 
jennyema's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Boston and Cape Cod
Posts: 10,107
I thought they all came with two lids. I've only had two in my lifetime and 2 lids.

I use the simple one 99% of the time.
__________________
Less is not more. More is more and more is fabulous.
jennyema is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 09:00 PM   #9
Executive Chef
 
Join Date: Aug 2004
Location: SE Pennsylvania
Posts: 4,655
pros usually use a robocoup..much simpler design, much more basic usage. It will blend and do a dough crust, but as pros use their knives to accurately chop and slice, all those features are missing.
Robo410 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 04:10 AM   #10
Executive Chef
 
Bolas De Fraile's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,191
I have an old one I also can only type with one finger.
__________________
I was married by a judge, I should have asked for a jury.
Bolas De Fraile is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 07:59 AM   #11
Ogress Supreme
 
PrincessFiona60's Avatar
Site Administrator
 
Join Date: Jul 2009
Location: Wyoming
Posts: 38,467
Quote:
Originally Posted by Bolas De Fraile View Post
I have an old one I also can only type with one finger.
Is that because you only have one finger?


__________________
“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.” - Albert Einstein
PrincessFiona60 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 10:54 AM   #12
Senior Cook
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 150
I have a Robot Coupe at home ( R2n ) the process bowl has a simple lid with a opening in the centre for ingredients , I bought a rubber bung to stop the small amount of splatter from it. the bowl and lid have interlocks ,I usually have the machine in the on position and work the lid to pulse on and off. It has a separate veg / grater flow-though top. My KA fell to pieces.
gage is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 11:00 AM   #13
Half Baked
 
4meandthem's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bay Area California
Posts: 2,018
Complicated lid here! I hate cleaning that thing!
__________________
Just be yourself! Everyone else is taken.

My Flickr stuff!
https://www.flickr.com/photos/e_maxwell_photography/
4meandthem is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2011, 06:51 PM   #14
Assistant Cook
 
Chef Tim's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 8
The simple Cusinart lid is called a "compact cover" You should be able to buy one at a culinary parts web site.
Chef Tim is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 11:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.